Pagina's

maandag 19 mei 2014

Zwemmen

Als het lekker weer is, is het natuurlijk prettig in de open lucht te baden. Zo dachten de mannen er in de beginjaren dertig er ook over. Waarschijnlijk is deze kiek gemaakt toen mijn vader in dienst was. De man in het water is mijn vader.


De badkleding waarin de mannen zich toentertijd hulden, vind ik hilarisch. Vrouwenbadkleding waarschijnlijk ook, maar daar heb ik geen kiekje van.

Mijn vader is zijn hele leven lang een fervent zwemmer geweest. Mijn moeder niet, die vond het maar eng. Gelukkig heeft hij de liefde voor het zwemmen op zijn kinderen overgebracht.

7 opmerkingen:

 1. Dit is wel een heel oude foto! Mijn vader was toen nog maar een jaar of 5... Maar zwemmen kon hij als de beste, is ook nog een blauwe maandag zweminstructeur geweest. En wij hebben ook allemaal van hem zwemmen geleerd, aan een haak en een tuigje ;-). Maar ik ben er nog steeds niet dol op...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De zwemvaardigheid beheersen is noodzakelijk in Nederland vind ik. Mijn ouders konden niet zwemmen, gelukkig mocht ik wel op zwemles ! Het schoolzwemmen is weer afgeschaft vanwege de bezuinigingen :-( . De badmode van toen hahaha, tja ... xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb al 2 keer gereageerd en alles verdwijnt in het niets .........

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zulke oude foto's heb ik ook nog van mijn ouders en grootouders. Het bad doet me denken aan het Zaandijker zwembad in de Zaan waar we vroeger wel mochten zwemmen. Oh, nostalgie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zelfde ervaring als Marja. Vreemd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet niet waar het aan ligt. Aan mijn blog? Of aan blogspot?

   Verwijderen