Pagina's

zondag 17 februari 2013

© Purperpol

Purperpol vroeg haar lezers haar nieuwvormingen in een eigen artikel te verwerken. Hier volgt mijn bijdrage.


Jim slenterde langzaam door de slecht verlichte straat. Hij bedacht dat het onderhand wel eens tijd was om naar huis te gaan. Huis, thuis, hij had geen thuis meer. Kaal en leeg. Bepaald geen aanlokkelijk idee. Toen hij langs een café kwam, was zijn eerste gedachte om daar naar binnen te gaan. Het leek erg gezellig. Bovendien was het droog en warm daar, een borrel zou hem goed doen. Al zijn lamlende© zou in één klap verdwenen zijn.

Toch besloot hij om het maar niet te doen. Morgen moest hij weer op tijd op zijn om naar zijn werk te gaan. Eindelijk ging het weer goed op zijn werk en dat moest hij nu niet verprutsen.
Er was een periode geweest dat het slecht ging met het bedrijf waar hij werkte. Een beduidend aantal werknemers werd ontslagen en het werk moest gedaan worden door een kleiner aantal mensen. Hij had daar veel moeite mee. Zijn chef liep hem en zijn collega's op te jagen. Hij moest op zijn tenen lopen. Zijn chef dreigde hem er vaak mee dat als hij niet harder kon werken, het zo maar eens kon gebeuren dat hij er in een volgende ontslagronde uit lag. Toch moest hij zich op een gegeven moment ziek melden met een burn-out. Zijn chef was razend geweest. Hij had hem eens opgebeld (nr.  57058113©) met de mededeling dat hij Jim voor de volgende ontslagronde aangemeld had.
Hij kon er niets aan doen. Om maar weer beter te worden ging hij veel wandelen. Dagelijks kwam hij wel door de koeientunnel©.  Dat deed hem goed.
  
Toen het echter zo ver was, bleek dat niet Jim ontslag zou krijgen maar zijn chef. Jim voelde zich op slag al een stuk beter. Later bleek dat er twee afdelingen bij elkaar gevoegd zouden worden en hij kreeg nu als chef die aardige vrouw met wie zijn collega's van die afdeling veel ophadden. Ze kwam zelfs een keer bij hem thuis om met hem kennis te maken.
Het ging gelukkig steeds beter met Jim. Hij had alleen nog wat last van reststress©. Hij besloot maar weer aan het werk te gaan en het ging hem goed. 
 
Werd hij in het geval van zijn werk geholpen door een vrouw, de volgende klap die hij kreeg was van een andere vrouw, zijn eigen vrouw José. Jim had al langer het idee dat er iets niet helemaal lekker zat in hun huwelijk. Hij had wel eens genachtmerried dat José hem zou verlaten en nu ging het er toch daadwerkelijk van gebeuren. Tijdens een knutselfrutseldagje met lichtdingesgevallen© had ze Annemarie ontmoet. Onmiddellijk had ze een limonadegevoel in haar buik gehad en nu was ze bij haar ingetrokken, samen met hun dochter Donna van 14.
 
Grrrrrmmmmbbbllll©, als het nu nog een man geweest zou zijn, daar had hij misschien nog wat aan kunnen doen, maar een vrouw! Als snel had José hem verlaten. Ze had gelukkig haar dikkebuikengoden© en knutselfrutselspulletjes© meegenomen. Daar hoefde hij tenminste niet meer naar te kijken.
 
En nu zat hij dus in een leeg huis, Hij moest zijn eigen lofsnot© maken, zijn eigen was doen en al die andere dingen meer. Wat een ellende.
 
Zou hij dan toch maar dat café binnengaan en zich bedrinken? Nee, hij besloot verstandig te zijn en toch maar naar huis te gaan. Misschien hielp een kopje thee,  Really British Blend van Bob hem wel. 
 
 

 Wilt u echte lamlende? Hier is het recept. Bron: http://beta.mnet.co.za/fanclub/Roer/FanClubArticle.aspx?AId=37233&ClubId=13

Rolmodelle Se Lamlende

Rolmodelle Se Lamlende

29 September 2010
Lamlende

Bestanddele:
4 lamsvleis (op been)
Roosmaryn
Sout en peper
Olie
Groente, van jou keuse (gerooster)

Metode:
1. Sny die vleis vanaf die been en maak seker dit is beenloos. Geur met sout, peper en roosmaryn.
2. Rol die vleis in ‘n pypvorm en maak vas met toutjies sodat dit nie uitmekaar val nie.
3. Bak dit in die oond tot gaar en bedien met geroosterde groente van jou keuse.

Dauphinoise Aartappels
1. Sny die aartappels in dun skywe en plaas in ‘n ramekin.
2. Braai die spek en sit dit bo-op die aartappels.
3. Gooi room oor en bak in die oond tot gaar.

10 opmerkingen:

 1. Wat een mooi verhaal! Met een heel verstandig eind. Dank je voor het recept, lijkt lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het Afrikaans is niet moeilijk te lezen, toch. Lijkt me eerlijk gezegd gewoon rollade.

   Verwijderen
 2. Ik vind het ontzettend leuk om te lezen, volgens mijn man verzin ook allerlei woorden omdat ik soms zo druk in mijn hoofd ben dat ik twee woorden tot 1 verhaspel ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben sprakeloos. Wat een verhaal! Moest het wel drie keer lezen voor de betekenis tot me doordrong, hoor. Arme Jim. Misschien is er een überpüber die hem spuugles kan geven, of kan hij in Studie Hatseflats wat hyperhapjes, gruwspruttels of braakbrokken scoren? Wat doen we met de onopgeleukte oepsvoeding van zijn zoon (zo hij die heeft - beter van niet in zijn geval). Is er misschien een knuffelblinde in de buurt die hem kan verlossen van zijn nachtbrakte?
  Je ziet: ik ben vol mededogen met Jim, hij is ten prooi gevallen aan mijn verschrikkelijke verzinselwoordenvloed.
  Mea culpa. Mea maximamaxima culpa...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Pff ... Wat een woorden! En ik ben al urenlang bezig geweest met de woorden uit het artikel. Ik heb zo veel oude berichten van jou moeten lezen. (Was leuk.) Hij heeft een dochter, Donna van 14, jawel puber.

   Verwijderen
 4. haha :-) altijd weer heel bijzonder wat je op je blog zet Greet. In 1 ruk uitgelezen en nog specialer... ik heb het begrepen :-)

  Dikke knuffel,
  Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het leuk om over van alles en nog wat te schrijven. En ik had Purperpol beloofd lamlende eens in een artikel te gebruiken.

   Verwijderen