Pagina's

vrijdag 30 mei 2014

Boekestijntje

Over en uit, dat was het. Hij werd nu al afgemaakt op twitter. Het was definitief gedaan met z'n carrière en dat na pas twee jaar. Hoe had hij zo stom kunnen zijn! Hoe had hij zich zo kunnen laten verleiden door die achterbakse Patrick. Hij wist toch dat die man niet te vertrouwen was, dat hij al eerder carrières in de dop had gebroken. Patrick maalde niet om mensen, alleen om scoops, om zijn eigen hachje. Hij zou zijn eigen vader nog misbruiken om in een goed blaadje te komen bij zijn leidinggevende.

En nu was hij er met open ogen ingetrapt. Hij was nog niet zo lang kamerlid, altijd nog een backbencher die vrijwel niet in de publiciteit kwam. En nu werd hem eindelijk eens een keer een microfoon voor zijn neus gehouden en hij had zich laten gaan. Hij had veel meer gezegd dan hij mocht zeggen en kon verantwoorden. Na afloop had hij Patrick nog gevraagd het niet uit te zenden, maar deze antwoordde handenwrijvend dat het gesprek live was. Dat was hem van tevoren helemaal niet meegedeeld!

Nu kon hij Patrick wel de schuld gaan geven maar dat was natuurlijk niet realistisch. Goed, Patrick was sluw maar dat wist hij en hij had het zelf niet zo ver moeten laten komen.

Oké, hij hoefde zich voorlopig financieel geen zorgen te maken. Hij kreeg zijn wachtgeld. Zijn vrouw en kinderen zouden er niet minder om leven. Maar hij was wel op zijn bek gegaan voor het hele land. Zijn zoon zou op school gepest gaan worden met zo'n vader. Zijn dochter zou niet meer het populairste meisje van de klas zijn. Zijn vrouw zou door haar collega's uitgelachen worden.

En hij? Op zijn voorhoofd stond met grote letters: onbetrouwbaar. En dat alles door zo'n dom boekestijntje.

Meer WE's lezen? Dat kan bij Plato. Deze keer met het thema 'lekken'.

14 opmerkingen:

 1. Goed verhaal. Het is zo oneerlijk dat veel politici en hoge heren worden beloond voor hun fouten. Wij zouden daar niet mee wegkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb even moeten opzoeken wat Arend Jan nu ook al weer fout deed in het verleden. Nu ben ik weer helemaal op de hoogte. Tja, De man heeft een fout gemaakt. Maar degene die hem er in heeft laten lopen zou eigenlijk uit de politiek moeten. Jammer dat het niet zo werkt.
  Prima WE debuut, Greet. Gefeliciteerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn reactie is weg. Oh, je modereert zeker?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie WE. Met ellebogen werken blijkt veel mensen hogerop te helpen... maar eerlijk gaat het meestal niet. Vergeef me, maar het woord boekestijntje ken ik niet en snap ik dus ook niet in dit verhaal... :-(.
  Is dit nu erg dom?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vreselijk dom, Trees! :-) Ik denk dat 80% van de Nederlanders het woord niet kent. Een boekestijntje is het uit de school klappen van een politicus, dus dingen zeggen die die niet mocht zeggen of beter niet kon zeggen. Genoemd naar Arend Jan Boekestijn, destijds lid van de Tweede Kamer. Na zijn bezoek aan koningin Beatrix in 2009, vertelde hij daarover en dat wilde de koningin niet.

   Verwijderen
  2. Het begint te dagen Greet, eigenlijk al toen ik de reactie van Plato las... Bedankt voor de uitleg!

   Verwijderen
 5. tja.. wie is er nog wel te vertrouwen ? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Meer dan mamma2 juni 2014 om 14:31

  Politiek is een spel, je moet de "regels" wel kennen om mee te kunnen doen, anders gaat het verkeerd aflopen. Triest als de mond zo gesnoerd wordt. Mijn complimenten voor dit debuut!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. geen vuiler spel dan het politieke spel.
  Goeie WE
  groetjes, Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik was des tijds nog te klein dus ik ben blij met de uitleg vd geschiedenis.

  Buiten die weetjes sowieso een goede WE met veel list en achterbaks handelen maar dat is politiek

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Goed geschreven zeg, super! En ja ach....politiek...alles is daar kennelijk mogelijk....vooral die deken der liefde (geld) die alles bedekt...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Knappe WE! De politieke wereld is toch onbetrouwbaar, he. Maar zij zijn het wel die ons land besturen... Pfff.

  BeantwoordenVerwijderen