Pagina's

zaterdag 25 mei 2013

Zwijmelen op zaterdag (25)

Mijn computer is net op tijd gerepareerd om nog mee te kunnen doen met Zwijmelen op zaterdag bij Marja.

The Kinks, een van mijn favorietste favoriete popgroepen. En toch heb ik de groep in het kader van Zwijmelen op zaterdag met Marja niet eerder voorbij laten komen. De groep heeft namelijk zo ontzettend veel goede nummers voortgebracht dat ik gewoon niet weet welk nummer ik moet kiezen.

Uiteindelijk heb ik dan maar een keuze gemaakt. Niet het obligate Lola maar hun eerste hit uit 1964: All day and all of the night.

Prettig weekend.
 
 
Update: All day and all night was niet de eerste hit van The Kinks. Dat was You really got me. (Met dank aan Silvester van der Pol.)

12 opmerkingen:

 1. Aha, ik miste je al vandaag. Doet de pc het nu weer helemaal? Dank voor je linkje. Je bent ruim op tijd.
  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ahhh... De Kinks. Leuk!! Heerlijk nummer.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Greet , The Kinks ken ik idd van Lola dus best leuk als een kenner nummers plaats die ik nog niet zo ken, dank je en fijn dat je pc het weer de doet .
  Fijn weekend liefs Laura :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nog steeds met hetzelfde meisje uit de sixties, All Day and All Of The Night. Dit nummer is voor mij jeugdsentiment, toen ik met mijn zwarte Puch en hoog stuur rond reed in onze "dolfijne" stad in de jaren zestig.
  Salu2 de Albert

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Greet,
  Ik ken de Kinks, inderdaad voornamelijk van Lola. Dit nummer heb ik ook wen eens gehoord.
  Gaaf.
  Knuf
  Wil

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hmm ik ken ze niet echt maar kan me voorstellen dat er
  veel meisjes verliefd waren op de zanger :-) lekker ding zeg !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja, en toch blijf ik eigenlijk alleen 'Lola' met de Kinks associëren. Maar goed, zo'n kenner was kik nou ook weer niet.
  @Albert
  Bij die Puch met dat hoge stuur mis ik toch het 'potje'. Zonder dat hoorde je er in Den Haag toen niet echt bij :)
  Prettig weekend allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hé, je hebt toch ingestuurd vorige week! Ik zag het net op het lijstje van Marja!
  De Kinks, een supergroep uit onze jeugd, ook dit nummer is een leuke herinnering daaraan. En inderdaad ik snap dat je moeilijk kon kiezen, we zien er vast nog wel een van ze voorbij komen hè. Een zonnige dag gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. The Kinks! Terecht dat je die groep een keer langs laat komen. Iedereen kletst altijd maar eindeloos door over de Beatles en de Stones. Maar De Kinken waren minstens net zo goed. En als je alleen maar Radio 10 Gold o.i.d. luistert kom je inderdaad niet (nooit!) verder dan de eeuwige Lola. Hun sterkste werk komt uit de korte periode 1966-1968 waarin ze onder andere scoorden met Dedicated Follower of Fashion, maar meer nog met Sunny Afternoon en Waterloo Station. Dat zijn pas de echte klassiekers! Ook hun studioablums uit die jaren mogen er zijn (Begin met Something Else by The Kinks). Ik heb ze een aantal jaren geleden voor een zacht prijsje allemaal gekocht.
  Overigens moet de Heer van Stand even een kleine correctie toepassen op het blogbericht. All day and all of the night was niet de eerste hit van The Kinks. Dat was You Really Got Me. En de song daarna was All day.... Niet geheel toevallig leek die tamelijk veel op You Really Got Me. De platenmaatschappij hoopte daarmee niet één maar twéé keer te scoren met deze 'hitformatie'. Gelukkig kwamen er daarna nog talloze andere hits en songs die niet als twee druppels water leken op een vorige hit.

  BeantwoordenVerwijderen