Pagina's

zondag 26 mei 2013

Draaien maar

In het begin van de jaren zestig kwam er ineens een nieuwe rage overgewaaid uit Amerika: de hoelahoep. Greetjes vader maakte voor de kinderen zelf hoelahoep-hoepels van plastic elektriciteitsbuis. Als ik me goed herinner deed hij dat alleen voor de meisjes. En daar konden we dan de hele dag hoelahoepen. In het begin was het even moeilijk maar als je het eenmaal onder de knie had, ging het steeds makkelijker en kon je niet allen de buik gebruiken, maar ook de armen en benen en de nek. Dat laatste vond Greetje niet zo prettig.


plaatje van het wereldwijde web

Op de radio werd er in die tijd veelvuldig gewaarschuwd voor de gezondheidsgevaren van de hoelahoep, vooral als je het rond je nek deed. Maar niemand die er zich wat van aantrok, de kinderen, maar ook volwassenen, gingen vrolijk door.

Onlangs heb ik nog eens geprobeerd te hoelahoepen maar het lukte me helemaal niet meer. Het zou wel een goede bewegingsoefening zijn om af te vallen.

     

7 opmerkingen:

 1. Wat was dat leuk he .Bij ons had ongeveer iedereen in de buurt een hoepel en wat hadden we een lol.Ook ik heb het nog eens geprobeerd maar nee hoor dat lukt niet meer.
  Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoelahoepen onder de knie is nog veel moelijker :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik was er toen al slecht in dus nu hoef ik het niet eens te proberen. ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja dat was erg leuk dat hoelahoepen.
  Ik was gek op rolschaatsen.
  Dat deed ik elke dag.
  Leuke blog hoor.
  Liefs
  Wil

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ja heb het ook nog wel gedaan maar vond het niet zo leuk.
  elastieken, rolschaatsen stoepranden waren meer mijn ding.

  ik weet wel toen ik eenmaal een hoepel had alle volwassen familieleden het ook wilden proberen haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh ja, ik had er ook een en vond het heerlijk! Mijn vader maakte ze ook zelf.
  Ik kon het ook goed, ook om mijn nek... Nooit over nagedacht eigenlijk dat het niet goed was. Ik ga van de zomer voor mijn kleindochters allebei een hoelahoep kopen want ze zijn weer (of misschien wel nog) volop te koop. Leuk voor hun vakantie in Holland. Dan zal ik ook eens proberen of ik het nog kan als ik er tussen pas ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hoelahoepen heb ik nooit gedaan, maar lijkt me inderdaad een goede oefening om fit te blijven op 'iets oudere' leeftijd !
  grtz, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen