Pagina's

maandag 5 augustus 2013

Eén jaar bloggen

Eén jaar ben ik nu bezig met bloggen. Daarvoor las ik al een paar jaar bij andere bloggers. Maar 4 augustus 2012 heb ik toch maar de stoute schoenen aangetrokken en ben begonnen met bloggen.

Ik schreef toen dat ik nog niet wist waarover ik zou schrijven. Inmiddels is dat wel duidelijk.
Ik heb geschreven over mijn poes Katootje. Ik heb nog een poes en ik had twee konijnen. Daar heb ik nooit over geschreven. Inmiddels zijn de twee konijnen overleden, dus daar schrijf ik niet meer over.
Ik heb geschreven over mijn schooltje, over genealogie, over de televisie, of liever over het niet hebben van de televisie.
Meerdere malen heb ik geschreven over mijn jeugd, over mijn ontwikkelingsstoornis Asperger, over boeken en lezen, over taal, over recepten en over mijn geloof het Rooms-katholicisme.
Verder kwamen er zo her en der andere onderwerpen op tafel.

En natuurlijke kwam er elke week weer het Zwijmelen op Zaterdag voorbij. Een initiatief van Marja, waar ik met ontzettend veel plezier aan meedoe. Ik ben helemaal geen grote muziekfan maar bepaalde muziek brengt toch weer herinneringen naar boven en andere muziek, die ik erg mooi vind, is leuk om te delen. Ook vind ik het elke keer weer bijzonder leuk te vernemen welke muziek de andere deelnemers hebben uitgekozen en daarbij een eventueel verhaal te horen.

Cijfertjes ga ik niet geven. Ik ben niet begonnen om populair te gaan worden. En dat hoeft voor mij nog steeds niet. Ik zou dan misschien veel meer moeten vertellen over wat ik dagelijks doe. En eigenlijk is dat vreselijk saai voor een ander om te lezen. Ik lees wel graag bij anderen over hun leven, hun hobby's, hun tuin enz. Maar mijn leven is nu eenmaal heel rustig en saai, dat hangt mede samen met mijn autisme.
Dus geen cijfertjes. Ik vind het leuk als anderen mijn artikelen lezen. Nog leuker vind ik het als een artikel reacties losmaakt. Maar ik kan me goed voorstellen dat niet iedereen er behoefte aan heeft mijn artikelen te lezen. Bovendien, er zijn zo veel blogs. Je moet nu eenmaal een keus maken. Ik kan ook niet alles lezen.

Wat heeft het bloggen mij opgeleverd? Vreemd genoeg geeft het meer inzicht in mezelf, zeker als ik ga nadenken over Asperger. Reacties zetten me ook aan tot het nadenken over mezelf.
Bloggen is voor mij ook een lijntje met de buitenwereld. Alweer door mijn Asperger (dat een grote rol speelt in mijn leven) zoek ik weinig contacten, omdat dat ook veel verplichtingen geeft. Dat gevoel en die druk heb ik bij bloggen niet. Het is allemaal veel vrijblijvender en daardoor rustgevender.

Verder heb ik door het bloggen, maar nu buiten het bloggen om, een paar leuke contacten gekregen. Deze zijn voor mij heel waardevol.

Voorlopig blijf ik doorgaan met bloggen. De laatste tijd is het er niet zo heel veel van gekomen door gezondheidsperikelen, zowel psychisch als fysiek, maar ik was er toch vrijwel elke week bij met het zwijmelen. Ik verwacht binnenkort toch weer meer te gaan bloggen.

15 opmerkingen:

 1. Gelukkig dat je voorlopig nog met bloggen door gaat, ik vind het fijn om je blogs te lezen.
  Ook ik vind zwijmelen erg leuk maar privé omstandigheden hebben me de afgelopen twee keer flink dwars gezeten en had ik er geen behoefte aan om muziek te zoeken en ze plaatsen.
  Maar fijn je nog lekker te kunnen blijven lezen.
  Liefs.
  Wil

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop dat het nu weer wat beter gaat. Leuk dat je mijn blogs met interesse leest.

   Verwijderen
 2. Gefeliciteerd met het 1 jarige jubileum! Dat er nog maar vele mogen volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Alweer een jaar, dat is best lang ! alhoewel ik het nu ook alweer negen maanden doe.
  Wat je zegt ervaar ook ik op die manier, sommige reacties geven mij ook weer stof tot nadenken. Jouw blog lezen geeft mij veel informatie waarover ik nooit had nagedacht en dat is ook weer leuk. Fijn he op afstand en vrijblijvend ook ik vind dat heerlijk. Ik hoop dat de gezondheidsproblemen weer opgelost zijn en erover bloggen wil ook weleens helpen.
  Voor mij ben je een toppertje !! een hele dikke virtuele knuffel :-)
  liefs, ellen xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Over gezondheidsproblemen blog ik niet zo snel. De psychische zijn redelijk opgelost. De fysieke (het hart) nog niet.
   Jij ook een dikke virtuele knuffel. Je weet uit een vorig artikel dat ik niet zo aan echte doe. :-)

   Verwijderen
 4. De tijd gaat snel Greet. Lekker doorgaan en genieten van de reacties. En zeker van het schrijven van je berichten. Gefeliciteerd!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel. Zeker als je wat ouder bent, zoals ik, gaat de tijd heel snel. Ik ga lekker door.

   Verwijderen
 5. Gefeliciteerd met je blog verjaardag. Hier ook vrienden op blog en weinig daar buiten vanwege de verschillende Ass-ers hier in huis. Wij hebben ook geen behoefte aan visite en vrienden. Zijn de kinderen en eega dagen van slag. Maar door te bloggen en te lezen kun je even naar een andere wereld. Heerlijk! Lekker doorgaan met verhalen schrijven.

  Anna Marie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dank je wel. Wat je schrijft, geldt voor mij ook. Ik ga daarom ook zeker door.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoera, een jaar bloggen. Het is gewoon leuk om te doen vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk 1 jaar bloggen!! Gefeliciteerd!
  Ik ben net begonnen, nadat ik net als jij al een poos mee heb gelezen.
  Ook herkenbaar je stukje. Ik weet ook nog niet helemaal waar ik over wil schrijven, afgezien dan van sommige zaken die mij dwars zitten en ik eigenlijk op zoek ben naar herkenning. Wel anoniem.. dat dan weer wel.

  BeantwoordenVerwijderen