Pagina's

zaterdag 5 januari 2013

Zwijmelen op Zaterdag (6)

Vandaag is het weer Zwijmelen op Zaterdag met Marja. Ik wil op de eerste zaterdag in het nieuwe jaar eens iets heel anders.

Tijdens een bepaalde therapie moest ik deelnemen aan danstherapie. Nou ja zeg, dansen! Dansen en Greet, dat gaat niet samen. Ik ben zo stijf als een plank en ik heb ook geen gevoel voor muziek. Op mijn vijftiende werd ik naar de dansschool gestuurd omdat het ballroomdansen toentertijd hoorde bij je opvoeding. Eén cursus heb ik gedaan en toen was het over en uit. Ik heb daarna nooit meer een wals, een tango, een cha-cha-cha, of wat dan ook gedanst. Ook niet in een discotheek gedanst.

Ik vond die danstherapie allemaal maar niets. Totdat we gingen dansen op de Bloemenwals. Man, wat een mooie muziek! En ik hoefde alleen maar bloem te zijn, een beetje heen en weer wiegen. Nou, dat lukte me nog wel.

Door deze Bloemenwals heb ik kennis gemaakt met ballet en ik vind het (ballet) nog steeds erg mooi.

Bij de Bloemenwals kun je ook heerlijk dromen: de eerste tere bloemetjes komen in de winter op, dan komt de lente met haar prille groen en steeds meer bloemen, ook aan de bomen en langzamerhand is het hoogzomer. De muziek zwelt aan en er is overal een zee van bloemen. Je ziet het als het ware gebeuren.
Maar natuurlijk kan iedereen hier zijn eigen dromen bij hebben. Ik weet ook helemaal niet wat de schrijver of componist met de Bloemenwals beoogde. Voor mij niet belangrijk.

Onderstaand een uitvoering van het New York City Ballet. Gedanst wordt de Bloemenwals uit De Notenkraker van Tsjaikovski.
Ik hoop dat u er net zo veel plezier aan beleeft als ik.

14 opmerkingen:

 1. Ooo nu ga ik helemaal ontspannen naar bed ,dank je :-)

  Welterusten

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank voor dit prachtige stuk muziek. Ik vind dit zalig. Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dochter is ook helemaal weg van de bloemendans. Mocht hem flutien bij toneel, dus ik kan hem dromen :-) Heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. In de cognitieve therapieën wordt dit ook toegepast, zeer herkenbaar je verhaal. Behalve dan dat ballroomdansen wel mijn passie was en ik dat ook op wedstrijdniveau deed.
  Ballet vond ik toen maar niks tot aan die therapiefase en het ook van uitleg vergezeld ging. Het dansen ging me wel goed af al was ik natuurlijk lang niet zo gracieus als ballerina's ;-)

  Fijn weekend gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, geweldige muziek hé? Mijn associatie erbij zijn de vele uren studie op dit stuk. Wij hebben het met ons orkest gespeeld en het is razend moeilijk om dit goed te spelen voor amateurs........ maarde uitvoering was heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een heerlijk stukje muziek dat onze blijdschap weergeeft vanwege de geboorte van onze kleindochter Roos. Dank voor je felicitatie.
  Groetjes Mara

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb lekker rustig de tijd genomen en zitten genieten .Dank je wel
  Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk om bij weg te dromen...

  Fijn weekend en zo,

  Gabi

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik voel me altijd net een kamerolifantje bij het zie van zoveel gracieuze lichtheid.
  Leuke invalshoek. En ik herken je verhaal in het gedeelte van écht niet willen dansen. En als ik dan zie hoe mensen erin op kunnen gaan... misschien in een ander leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat prachtig zeg! Je kunt er inderdaad helemaal bij ontspannen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beide zijn goed doorgekomen. Ik heb alleen deze gepubliceerd. Oké, of wil je beide gepubliceerd hebben?

   Verwijderen
 11. oh.. mooi, hou van heel veel soorten muziek behalve jazz dat vind ik meestal vreselijk.
  Dansen :-) vond ik wel leuk maar ben te onzeker om me zo te presenteren haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dansen is ook niet mijn ding en eerlijk gezegd vind ik de muziek zelfs zonder beeld al prachtig.Maar met schaatsen heb ik hier dus wel eens op geschaatst,heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Gelukkig ben ik niet de enige die niet kan dansen...
  Wel pogingen gewaagd, maar ik had al moeite genoeg om de stappen te onthouden... Dat moet je dus ook niet doen, maar ja, anders lukte het niet.
  Toen de tweede dans geïntroduceerd werd had ik de eerste dans een beetje kunstmatig onder de knie, maar die tweede is dus nooit gelukt. Met als voordeel dat ik de foxtrot kan dansen in de vorm van de wals...

  BeantwoordenVerwijderen