Pagina's

dinsdag 30 april 2013

30 april

Tot de dag van vandaag was 30 april voor mij verbonden met de vrijmarkt. Vanaf volgend jaar zal dat op 27 april zijn. Maar het maakt niet uit welke dag vrijmarktdag is, ik blijf het leuk vinden.

Vanwege de hyperacusis kan ik niet tegen geluiden. Op zo'n dag is het vreselijk druk en lawaaierig en toch stort ik mij er volledig in. De vrijmarkt wordt in de buitenlucht gehouden en dat scheelt in lawaai. De geluiden verspreiden zich gemakkelijk. Bovendien stel ik me van tevoren helemaal in op dat lawaai en die drukte en dan valt het wel mee. Ik heb het altijd wel even moeilijk als ik ingesloten word door mensen en er zit totaal geen beweging meer in. Dan wil het nog wel eens gebeuren dat ik angstig word, maar meestal zit er na een aantal seconden toch wel weer beweging in de massa.
Ik ben na zo'n bezoek aan de vrijmarkt wel helemaal leeg. Het lawaai dendert nog lang na in mijn hoofd.  Ik ga dan ook maar vroeg naar bed.

Ik had de indruk dat het vandaag een stuk rustiger was dan andere jaren. Ik had uitgekiend dat ik het beste om twee uur kon gaan want dan stond er weer wat op het programma op de televisie. Ik was er van 2 tot 5 en ik heb me goed geamuseerd.

Ik hoop dat mijn lezers zich vandaag ook goed geamuseerd hebben. Waar zijn jullie geweest?

Hieronder volgt mijn impressie van de vrijmarkt.

Ik heb de indruk dat er steeds minder particulieren hun zolderopruiming komen verkopen. Je ziet veel handelaren, buitenlanders en kinderen met hun speelgoed. Hierboven een fraai versierde mand bij de standplaats van Turkse kennissen van mij.
Soms vraag je je af: wat is dat nou? Hierboven een hoop plastic zakjes met beige plastic erin. Wat zou dat nou zijn?
 Dit vond ik bij een andere Turkse verkoopster. Hoofddoeken of kleedjes?
Knuffels in overvloed.
Deze pop vond ik zo zielig. Vuil en naakt, met alleen maar schoenen aan. En toch heeft er eens een meisje met veel plezier mee gespeeld.
Het jonge baasje van deze hond had een leuke manier gevonden om geld te verdienen. Ik vind het altijd leuk als kinderen initiatief tonen en heb dus ook Lex geaaid. Lex is een schat van een hond.
Het liep tegen half vier en de eigenaar van deze spullen moest zijn waren kwijt. "U mag alles gratis meenemen, mevrouw!" Maar ja, wat moet je ermee, ook al is het gratis.
Als ik dit zie, dan vraag ik me af wie er nou zijn bekers verkoopt. Welk verhaal zou erachter zitten.
Ik drink niet veel alcohol en zeker geen pils, laat ik dat vooropstellen. Maar op zo'n warme dag, wanneer je doodmoe van het sjouwen bent, is een lekker blonde wel heel erg aangenaam.
Het is goed je blik eens omhoog te richten in plaats van steeds maar op de grond. Hierboven hadden twee meisjes veel plezier, samen met hun honden.
 Hij kwam er maar niet van af.
Tja, en dit moet je dan doen met de handelswaar die je niet verkocht hebt. Volgende keer beter!

Mijn schatten:
 50 cent. Leuk om plantjes in te zetten.
 Een schattig winkelwagentje voor 1 euro.
Een oude kalender van 2007 voor 50 cent. Ik bewaar altijd oude kalenders, vooral kunstkalenders en kalenders met iconen. Eens in de zes, zeven jaar valt 1 januari op dezelfde dag. Ik heb nu een mooie kalender van 2002 die ik al voor de 3e keer gebruik.
Er was een stand met een verloting voor een goed doel. Je mocht 5 enveloppen trekken voor 2 euro. Je had altijd prijs. Helaas had ik 5 enveloppen met nieten, zodat ik deze beker kreeg.
Een leuke maatbeker voor 50 cent. Hij is rood (voor mijn rode keuken) en op mijn oude maatbeker kon ik de cijfers niet meer goed aflezen. Katootje liep maar te drentelen rond de beker. Nou ja, dan maar met twee voorpoten van Katootje erop.
Ik ben gek op oude, verweerde tuinkabouters. Met z'n drieën voor 75 cent. Op de achtergrond ziet u nog een stukje van konijn Saskia in haar hok, eigenlijk een kippenhok. Het maatje van Saskia is onlangs helaas overleden.

Verder kocht ik nog boeken, eigenlijk alleen Agatha Christies (totaal 4 euro) en nog 3 dvd's van The Lord of the Rings (totaal 1 euro).

Een geslaagde dag voor weinig geld.

15 opmerkingen:

 1. Wij zijn naar de bieb geweest en hebben tv gekeken. Hier is morgen een feestdag.
  Groet uit Vlaanderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. nou ja zeg Greet in mijn ogen ben je zeer zeer goed geslaagd. Dat rode stelletje geweldig, ook ik hou van tuinkabouters ! zo te zien heb je een prachtige tuin. En een kat en een konijn :-)
  Leuk vind ik dat :-)
  Wij zijn ook op een tijd gegaan waarvan ik dacht dat er veel mensen voor de t.v. zouden zitten haha.
  Heb je de boeken van Tolkien ook gelezen ?
  de films vind ik prachtig van Lord of the rings.
  Liefs, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De tuin moet nog mooi worden, hoop ik. Twee poezen: Katootje en Kees. Nee, ik heb deze boeken van Tolkien niet gelezen. Ik weet niet of het wat voor me is, want te veel fantasie. Maar voor deze prijs wilde ik ze wel hebben.

   Verwijderen
 3. Leuk veel gekocht! Ik spotte ergens in de eerste alinea's een taalfoutje: ... ik angstig wordt...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een mooie fotoserie, Greet!
  Ik had nog nooit van hyperacusis gehoord. Weer wat geleerd! Lijkt me lastig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor het compliment. Hyperacusis is eigenlijk ook wel lastig. Het beperkt je in veel dingen. Ik heb er eerder een artikel aan gewijd: http://greetjedewit.blogspot.nl/2012/10/hyperacusis.html

   Verwijderen
 5. Die kabouters zijn erg leuk en dat setje rood, tweede foto ook heel lief. Je hebt een leuke dag gehad zo te zien en te lezen. Geniet van je aankopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, ik ben heel tevreden met mijn aankopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja ja er verhuisd soms heel wat van de ene naar de andere zolder.Maar volgend jaar is Koningsdag op 26 april,27 april valt op zondag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Da's waar ook, ja. Ik had er nog niet bij stilgestaan.

   Verwijderen
 8. Van alles te zien en te koop! Je hebt je niet verveeld dus!
  Gelukkig maar dat het minder druk was als andere jaren, lijkt me erg lastig dat gehoorprobleem...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker, zie ook mijn reactie op Peter hierboven.

   Verwijderen
 9. rondstruinen op een rommelmarkt is altijd weer prettig hé, vooral als je voor een prikje leuke spulletjes op de kop kan tikken. je hebt duidelijk een fijne dag beleefd!
  liefs, Hildee

  BeantwoordenVerwijderen