Pagina's

zaterdag 27 juli 2013

Zwijmelen op zaterdag (33)

Meer zwijmelen bij Marja.

In de jaren zeventig woonde ik op kamers. Aan de andere kant van de gang woonde Joke, een jonge vrouw van mijn leeftijd. Het was in een groot huis. Maar alleen wij gebruikten de voordeur. De overige kamerbewoners gingen door de zijdeur. Het was net alsof we een eigen woning hadden.
We konden goed met elkaar overweg. Zij was een grote fan van Boudewijn de Groot en had al zijn elpees (of mc's dat weet ik niet precies meer). Ik hield ook erg van die muziek en hele avonden zaten wij te luisteren naar zijn liedjes. Het was een leuke tijd.
Helaas vertrok zij naar Meppel omdat ze daar een goede baan kon krijgen. We hebben elkaar nog wel eens opgezocht, maar op den duur verlies je de ander toch uit het oog. Jammer, het was een leuke meid.

Als herinnering aan Joke hier een liedje van Boudewijn de Groot. Het was moeilijk kiezen. Hij heeft zo veel goede nummers gemaakt.


Prettig weekend.

12 opmerkingen:

 1. Heerlijke herinneringen en mooie muziek. Ik heb meegezwijmeld. Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O heerlijk, dit hoorden wij thuis zo vaak. Mijn vader was grote fan van Boudewijn de Groot en speelde zijn muziek vaak na op zijn gitaar. Ik zie hem zo weer zitten met ons naast de stoel....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wel herkenbaar, ik denk ook geregeld terug aan iemand die naast mij woonde toen ik op kamers woonde... ergens wel jammer dat je elkaar dan uit het oog verliest he?

  mooie muziek heb je gekozen, fijn om het weekend mee in te gaan.

  fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is een nummer uit 1966 en is dus voor ons allebei puur jeugdsentiment als babyboomers. Fijn weekend Greet in die Kop van Noord-Holland.
  Lieve groeten van ons.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. en dat heb ik heel wat keertjes gespeeld op mijn gitaar !
  misschien kan je joke vinden via facebook ? zo heb ik ook een oud collega gevonden, best leuk om nog wat te kletsen via de email enzo :-)

  liefs, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Greet mooie plaat en herinneringen en ij zie iemand is me al voor geweest, maar inderdaad ook ik heb "oude" bekenden gevonden via hyves, Facebook ook soms vi via, suc6 met vinden.

  Fijn weekend :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke herinnering Greet, heerlijk meegezwijmeld en meegezongen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nooit echt een groot fan geweest van Boudewijn.Maar er waren een paar nummer waaronder dit die ik erg mooi vond
  groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie plaat. Ik was ook een fan van Boudewij. Dit liedje vond ik destijds (ik was 15) erg intrigerend en indrukwekkend.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtig nummer. Ik vind het nog steeds een goede zanger. Ik heb genoten.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen