Dit nagerecht heb ik ooit eens gezien op de BBC. Overheerlijk, calorierijk en zeer machtig. Maar man, wat smaakt het lekker! En het is makkelijk klaar te maken. Veel werk kan al ruim van tevoren gedaan worden.
Ik maak het niet vaak omdat je al snel een grote hoeveelheid ervan hebt en doordat het machtig is, worden er maar kleine hoeveelheden van gegeten.
Ingrediënten:
1 bakje kwark
250 ml slagroom
1 chocoladecake, niet te groot
1 pot kersen op sap
1 reep chocolade puur, niet de allerkleinste
poedersuiker
Meng 200 ml slagroom met de kwark.
Meng de kersen erdoor en ong. 150 ml kersensap. Maak niet alle kersen en kersensap op.
Snijd de cake in blokjes.
Meng dit met het kwarkmengsel.
Neem een mooi ronde schaal, niet te groot. Bedek dit ruim met plastic folie en laat aan de zijkanten een grote rand vrij. Doe hier het mengsel in, maak de bovenkant glad en vouw de rand plastic naar binnen.
Laat het geheel in de koelkast opstijven. Tot zover kan het rustig een dag van tevoren klaargemaakt worden.
Korte tijd voor het opdienen:
Haal de schaal uit de koelkast. Verwijder het bovenste plastic en keer de inhoud om op een bord.
Smelt de chocolade au bain marie, doe er wat kersensap en 50 ml slagroom door.
Smeer dit mengsel warm op de berg op het bord totdat het volledig bedekt is.
Strooi er wat poedersuiker over met een zeef, niet te veel, het donkere van de chocolade moet nog goed gezien worden. Versier met wat kersen.
In plaats van kersen op sap kunt u natuurlijk ook verse kersen nemen en een pak kersensap. Misschien moet er dan wat suiker bij omdat verse kersen minder zoet zijn.
Eet smakelijk.
dankjewel
BeantwoordenVerwijderenben nu flauw gevallen van de trek :-)
alleen al van het lezen loopt het water me in de mond !!
hmmmmmmmm ga ik zeker eens maken
zal er dan een fotootje van maken !
liefs,
Ellen
ooooh ooooh ooooh, wat klink dat heerlijk! dat receptje speel ik door aan husband, die bevindt zich tegenwoordig in een bakwoede. bakt voorlopig steeds of appelcake of frangipane. we lusten wel eens iets nieuws! ;-)
BeantwoordenVerwijderengroetjes, Hild
Zalig...wow, dat lijkt mij ontzettend lekker!!!
BeantwoordenVerwijderenDames, dames, denk toch aan de calorieën :)
BeantwoordenVerwijderenZoals ik al schreef: Maar MAN, wat smaakt het lekker! :-)
VerwijderenO, dat lijkt me echt heel lekker. Dank je wel!
BeantwoordenVerwijderenHallo Lize, welkom op mijn blog. Ik ga zo ook een kijkje bij jou nemen.
VerwijderenALLE MACHTIG!
BeantwoordenVerwijderenBeste Greetje,
BeantwoordenVerwijderenNa jaren zoeken heb ik dankzij jou eindelijk het recept gevonden voor de Black Magic taart! Ik heb deze dan ook met al mijn enthousiasme gemaakt maar helaas faalde ik... Omdat de hoeveelheden niet altijd even duidelijk zijn vermeld deed ik maar wat en ik kreeg een hele zachte taart die zijn vorm niet hield.
Mijn vraag en verzoek is of je gedetailleerd dit recept hier kunt vermelden. Hoeveel mg kwark moet erin? (Ik deed 450mg = 1 bak maar denk dat dat teveel is geweest), 1 chocoladecake (is dat bijv zo'n cake van Albert Heijn van 450 gram of bedoel je een andere?). En hoeveel uur moet deze taart wachten in de koelkast?
Het mengsel met chocalade, slagroom en kersensap was me wel goed gelukt.
Ik hoop dat je dit bericht ziet en reageert, ik zou het enorm waarderen!
Groet, Charlie